5 årig bröllopsdag present tips

Tips på 5-årig bröllopsdag present

När ni har varit gifta i 5 år firar ni träbröllop. Precis som alla äktenskap har det förmodligen varit en både en del toppar och dalar. Men ni håller fortfarande ihop och er bröllopsdag är värd att fira.

På bröllopsdagen kan det vara mysigt att göra något tillsammans, men de flesta brukar också vilja köpa en present att ge till sin make eller maka. Om det ska vara en lyxig och påkostad present eller något lite mer litet och personligt är självklart upp till var och en. Men det kan helt klart vara svårt att komma på en passande present på bröllopsdagen, därför ger vi här 9 tips på present till 5-årig bröllopsdag.

Blombud – Vackra torkade buketter

Beställ blombud

9 Presenttips till 5 årig bröllopsdag

Priser & lagerstatus i samarbete med PriceRunner

1. Morgonrock

Morgonrock

En riktigt lyxig morgonrock är något som passar att ge både till en make eller en maka. Tänk att få kliva upp på morgonen och svepa in sig i en morgonrock av den allra mjukaste frottén, något som gör varje seg morgon lite bättre.

2. Smycken

Halsband

Ett smycket är något som går hem hos de allra flesta, det gäller bara att hitta rätt stil. Ett stilrent och diskret halsband kommer bli en uppskattad present som går att använda till vardags. Smycken är även en bra present till män.

3. Bodylotion

Bodylotion

Att ta hand om sin hud är viktigt för alla, män som kvinnor. En bra bodylotion gör att huden håller sig återfuktad och smidig. Satsa på ett lite lyxigare märke, något många kanske inte unnar sig själv annars.

4. Smart watch

smart watch

Vill du ge bort en lite dyrare present på er 5 års bröllopsdag kan en smart watch vara ett bra alternativ. Det finns många fördelar med en smart watch, exempelvis enklare att ha koll på hälsan, se notiser från mobilen plus att den är snygg.

5. Kaffemaskin

Kaffemaskin

En kaffemaskin är något ni både har användning av på morgonen om ni dricker kaffe. Kanske brukar det vara ett gnabb om vem som ska sätta på en ny kaffekanna, med en helautomatisk kaffemaskin slipper ni det.

6. Hörlurar

Hörlurar

Tycker din partner om att lyssna på musik eller poddcasts? Då kan ett par bra hörlurar vara en fin present. Perfekt att ha för pendling till jobb exempelvis, men även under träning, promenader eller hemma när man inte vill störa.

7. Sportbag

Sportbag

Tycker din partner om att träna? Då kan en ny, fräsch och praktisk sportbag där alla träningssaker får plats utan problem vara en riktigt bra present på er bröllopsdag. Se till att den är bekväm att bära!

8. Vinglas

Vinglas

Lite lyxigare vinglas är alltid trevligt att hemma. Vill du göra presenten mer personlig kan du välja att gravera dem med era namn exempelvis. Eller är du konstnärligt lagd kan du måla ett fint motiv på dem själv.

9. Plattång

Plattång

Har din fru stått med samma plattång år ut och år in? Då är det dags att uppgradera henne med en ny och moderna modell, som förmodligen också är snällare mot håret. Se till att temperaturen är reglerbar.

Vad kallas 5 årig bröllopsdag?

5 årig bröllopsdag brukar kallas för träbröllop. Många tycker att det kan vara kul att ge en present som på något sätt har en koppling till namnet på bröllopsdagen.

Saker du kan ge i present på träbröllop:

 • Plantera ett symboliskt träd via en organisation.
 • En fin träskulptur att ha i hemmet.
 • En ny träaltan om ni bor i hus.
 • En fin skärbräda av trä.
 • Tavla med trä ram.
 • Trälåda fylld med godsaker.

Upplevelsepresenter till 5 årig bröllopsdag

En del par tycker inte om att ge varandra materiella presenter. Det kan finnas flera orsaker till det, men vanligast är nog att man helt enkelt prioriterar upplevelser och att göra saker tillsammans än att köpa mer saker.

Att ge varandra en upplevelse kan därför vara en perfekt present på er 5 åriga bröllopsdag. Det kan vara något ni tillsammans kommer överens om att ni ska göra och lägger pengarna på, eller så kan du överraska din partner med en upplevelse som du själv köper.

Förslag på upplevelsepresenter till 5 årig bröllopsdag:

 1. Romantisk Getaway: Överraska din älskling med en romantisk weekendresa. Välj en destination som har en speciell betydelse för er, eller utforska en ny plats tillsammans. Det kan vara en mysig stuga vid havet, en exklusiv resort i bergen eller en historisk stad full av charm. Skapa minnen och fördjupa er förbindelse i en ny och vacker miljö.
 2. Personlig Picknick: Skapa en personlig picknick i en idyllisk park eller trädgård. Ta med er era favoriträtter och drycker, en mjuk filt och njut av varandras sällskap. Lägg till några handskrivna kärleksbrev eller noter för att göra stunden ännu mer speciell. Det är en avslappnad men tankeväckande möjlighet att njuta av varandra och den vackra naturen.
 3. DIY Minnesalbum: Samla alla era favoritbilder och skapa ett handgjort minnesalbum. Börja från er första dejt till ert senaste äventyr. Lägg till små anteckningar om vad varje ögonblick betyder för er. Det är ett personligt och känslofyllt sätt att titta tillbaka på era fem år tillsammans.
 4. Stjärnklar Kväll: Hyr en teleskop och tillbringa kvällen under stjärnorna. Stjärnhimlen kan vara både romantisk och inspirerande. Lär er tillsammans om stjärnbilder och skapa egna önskningar för framtiden. Det är en unik och magisk upplevelse som fördjupar er samhörighet.
 5. Skapa Ett Samarbetsprojekt: Fira er kreativitet genom att starta ett samarbetsprojekt. Det kan vara allt från att måla tillsammans, starta en liten trädgård eller till och med skriva en gemensam berättelse. Att dela passioner och skapa tillsammans kan stärka er relation på ett meningsfullt sätt.