30 årig bröllopsdag present tips

Tips på 30-årig bröllopsdag present

Firar du 30 års bröllop med din partner eller är du närstående till ett par som firar 30 år som gifta? Det är långt ifrån alla som får äran att fira 30 årig bröllopsdag.

Att ha varit tillsammans under så här lång tid är självklart något som ska firas, ett sätt att göra det är att köpa och ge bort en riktigt fin present till varandra eller till paret.

Att hitta en värdig present till en 30-årig bröllopsdag är inte helt enkelt så på denna sida ger vi dig tips på bra presenter att ge bort vid ett pärlbröllop (vilket är vad ett 30 årig bröllopsdag kallas).

Få unika erbjudanden inför er bröllopsdag!

* indicates required
/( mm / dd )

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten i något av våra e-postmeddelanden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

9 tips på present till 30 årig bröllopsdag

När det kommer till er 10 års bröllopsdag förstår vi om du vill satsa lite extra på en bröllopsdag present till din partner. Det behöver inte alltid handla om att presenten ska kosta mycket pengar, men många vill ändå ge bort något mer än en chokladask och en bukettrosor den här dagen. Här får typ våra nio bästa tips på 10 årig bröllopsdag present.

Om inte något av våra tips känns rätt för dig, kanske de ändå kan vara inspiration så att du kommer på en ännu bättre present att ge bort när ni firar tio års bröllopsdag. Längre ner i artikeln kommer du även hitta förslag på hur ni kan fira en 10 årig bröllopsdag, allt handlar ju faktiskt inte om presenter.

1. Pärlhalsband

Pärlhalsband

I samarbete med PriceRunner

30 årig bröllopsdag kallas för pärlbröllop och en given present är såklart något med just pärlor. Ett vackert pärlhalsband till din fru kommer att göra henne väldigt glad under ert firande.

2. Hudvårdsprodukter

Hudvård

I samarbete med PriceRunner

Hur länge man än har varit gift är det många som tycker om att hålla sig ren och fräsch. En fin presentkorg fylld med lyxiga hudvårdsprodukter är en present som brukar bli mycket uppskattad.

3. Serveringsfat

Serveringsfat

I samarbete med PriceRunner

När ni har varit gifta i 30 år har ni förmodligen redan hunnit bygga upp ert hem precis så som ni vill ha det. Men det skadar inte att förnya sig, och ett fint serveringsfat är både snyggt och praktiskt.

4. Kaffemaskin

Kaffemaskin

Har ni under hela ert gemensamma liv använd en kaffebryggare eller perkolator? Då är det dags för lite lyx. Med en  kaffemaskin får ni en kopp kaffe med endast en knapptryckning.

5. Parfym

Parfym

Parfym och andra lukta-gott produkter är en trevlig present både till män och kvinnor. Fyll på badrumsskåpet med din älsklings favoritparfym eller överraska med en ny sort.

6. Smart watch

Apple watch

Med en smart watch som är kopplad till telefonen på armen kan du älskling se alla gulliga notiser du skickar utan att behöva ta upp telefonen. Dessutom kan man räkna steg och annat smart på den.

7. Pyjamas

Pyjamas

Att ge bort en pyjamas kanske låter tråkigt. Men faktum är att när man frågat är det många som säger att de skulle uppskatta en pyjamas i bröllopspresent om den är av lyxig kvalitet.

8. Trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler

Om ni bor i hus med trädgård eller har ett fritidshus ni brukar vara i kan nya trädgårdsmöbler vara en bra present. Då får ni något ni faktiskt kan njuta av tillsammans av.

9. Ljusstake

Ljusstake

Att tända ljus är något de allra flesta tycker om, och ljusstakar kan man sällan ha får många av. Lyxa gärna till det och köp en ljusstake av lite mer exklusiv design om du har ekonomiska möjligheter.

Vad kallas 30 årig bröllopsdag?

Alla bröllopsdagar har ett särskilt namn och just 30 årig bröllopsdag heter pärlbröllop. Många tycker det är kul att köpa en present som på något sätt kan kopplas till namnet på den aktuella bröllopsdagen. Till en kvinna är det här relativt enkelt och många väljer att köpa smycken med pärlor. Det finns såväl halsband som armband och örhängen med pärlor.

30 åring bröllopspresent till en man

Att komma på något på temat pärla till en man kan däremot vara lite svårare då män vanligtvis inte bär smycken med pärlor. Men här gäller det att tänka lite bredare. Du kan köpa smycken även till din man och det finns andra typer av pärlor är de klassiska. Vad sägs som ett lite häftigare armband med någon så kallad naturpärla, alltså en pärla gjord av en sten. Exempelvis lavasten är ett material som passar precis lika bra till män som till kvinnor.

Ett annat tips på present till en man på 30 årig bröllopsdag är något i pärlemo. Vad sägs som ett par manschettknappar i pärlemo?

Övriga tips på present på temat pärla

Presenten du ger bort behöver inte vara något som riktar sig mot varken en man eller kvinna. Det kan också vara en present ni kan ha i ert gemensamma hem. Med lite fantasi finns det många presenter på temat pärla.

Tips på presenter till pärlbröllop:

  • Personlig kaffemugg där du har låtit trycka upp texten “du är min pärla”.
  • Tavla med en mussla som innehåller en pärla.
  • En fin lampa gjord på ett snäckskal som innehåller en pärla.
  • En modell av skeppet black pearl från filmerna Pirates of the Caribbean.
  • Restaurangbesök med ostron. (okej ni kommer troligen inte att få en pärla i ert ostron).

Upplevelsepresent i 30 årig bröllopsdag

När man har levt så länge tillsammans som ni har gjort vid det här laget kan det nästan kännas fånigt att köpa en pryl för att visa din uppskattning och kärlek. Något du istället kan ge är då en upplevelse, förslagsvis något ni kan göra tillsammans. För hur länge ni än har levt tillsammans bör ni aldrig sluta att uppleva saker tillsammans. Det är ett perfekt sätt att hålla kärleken vid liv. Även om ni som har lyckats vara gifta i 30 år troligen inte behöver kärlekstips.

Förslag på upplevelsepresenter till en 30 årig bröllopsdag:

  • Biljetter till en föreställning. Det kan vara en teater, musikal, opera eller något annat ni tycker om.
  • En stadsvandring. I en stad ni reser till eller till och med i er hemstad. Kanske finns det någon historia ni inte känner till?
  • Presentkort på SPA. Att gå på SPA tillsammans är riktigt lyxigt.
  • Afternoon Tea. Spendera en eftermiddag tillsammans med lite lyx. Afternoon Tea finns både med och utan champagne.

Personlig present

Du kan också välja att ge bort en riktigt personlig present i form av något du ha skapat på egen hand. Här gäller det förstås att vara lite modig. Men vi kan garantera att din partner kommer att uppskatta exempelvis en dikt du har skrivit i 30 årig bröllopsdagspresent. Är du inte speciellt bekväm med ord kan du måla en tavla, ta ett fint fotografi, skapa en figur i lera eller något annat. Bara din fantasi sätter gränserna, våga vara kreativ. En handtillverkad egen present kommer garanterat att uppskattas – även om den inte ser perfekt ut.

Fira 30 årig bröllopsdag tillsammans

Det viktigaste är förstås inte vad du ger din partner på er 30-åriga bröllopsdag, utan att du faktiskt uppmärksammar den och visar kärlek och uppskattning. Självklart är det viktigt att visa kärlek och uppskattning mot varandra varje dag. Men det är ändå uppskattat att uppmärksamma bemärkelsedagar lite extra och kan göra mycket för relationen.

Hur ni vill fira et 30 åriga bröllopsdag bestämmer endast ni själva. En del väljer att ha ett litet firande. Kanske bara ni två eller eventuellt er närmast familj så som barn och barnbarn. Andra tycker om att slå på stort och göra ett riktigt firande i form av fest. En fest där ni bjuder in både familj och vänner kan vara ett riktigt roligt sätt att fira den här dagen som trots allt är en riktig milstolpe i mångas liv. Inte alla får den stora lyxen att fira 30 årig bröllopsdag.