Presenttips 20-årig bröllopsdag

Det är inte alla som lyckas ta sig fram ända till en 20 årig bröllopsdag och om ni är en av de lyckligt lottade paren som har tagit sig ända hit är det verkligen något ni borde fira.

Ju längre man har varit gift desto mindre viktigt blir det för många att fira varje årsdag, men milstolpar som denna är något de flesta tycker är värt att uppmärksamma ordentligt.

Vi har tagit fram denna sida för att hjälpa dig hitta en perfekt present att ge bort till din äkta hälft på er porslinsbröllops dag!

Ge bort ett smycke

9 tips på present till 20 årig bröllopsdag

Här har vi listat nio presenttips som passar att ge bort på er 20 åriga bröllopsdag. Många av presenterna passar både till män och kvinnor, och många av dem går även att göra mer personliga om det är något du önskar. I slutet av artikeln hittar du även tips på andra sätt att uppmärksamma att ni varit gifta i 20 år.

1. Porslinstallrikar

Tallrik

20 årig bröllopsdag kallas för porslinsbröllop så vad passar bättre än att ge bort just porslin? En uppsättning porslinstallrikar av finare modell blir en mycket uppskattad present. Eller varför inte satsa på en hel porslinsservis som ni kan använda vid festligare tillfällen?

2. Kaffekoppar

Kaffekopp

Ett annat tips som också går inom temat porslin är fina kaffekoppar. Välj om du vill satsa på finare koppar från exempelvis Rörstrand eller Arabia eller om du hellre vill ge bort personliga kaffekoppar. Kanske med ett fint eller gullig meddelande på?

3. Fotbad

Fotbad

Ett elektriskt fotbad är avslappnande samtidigt som det är ett bra sätt att ta hand om fötterna på. Ett fotbad är en härlig present som gör att din partner kan få SPA-känsla i hemmet. Skönt även att kunna värma upp fötterna efter en kall vinterdag.

4. Spa-produkter

Massageolja

Ett hemmaspa kan vara lika uppskattat som en vistelse på ett riktigt SPA. Köp en korg med härliga SPA-produkter och planera in en kväll där ni kan pyssla om varandra med produkterna. Lite massageolja har en given plats i presentkorgen.

5. Surfplatta

Surfplatta

Varför inte slå på stort och skämma bort din partner med en sprillans ny surfplatta? Om du tror att det är något din äkta hälft vill ha eller kanske behöver kommer det här bli en riktigt uppskattat bröllopsdagspresent när ni firar 20 år som gifta.

6. Trädgårdsmöbler

Solstol

Om ni bor i hus med trädgård eller kanske har ett fritidshus kan du överraska din partner med nya trädgårdsmöbler på er 20 åriga bröllopsdag. Antingen kan du köpa ett komplett set med bord och stolar, eller satsa på en skön solstol sin partner kan koppla av i.

7. Kaffemaskin

Kaffemaskin

Med en kaffemaskin får både din partner och du en riktig god kaffekopp på morgonen genom endast ett knapptryck. En riktigt härlig present som ni båda kan njuta av, så länge ni dricker kaffe förstås. Kombinera gärna med två fina kaffekoppar.

8. Ljusstakar

Liljan ljusstake

En omtyckt present av många är något fint att pryda hemmet med. Även det blir en present som ni båda kan njuta av tillsammans. Vad sägs som en riktigt fin ljusstake eller ljuslykta? Perfekt för att mysa tillsammans med under mörkare kvällar.

9. Smycken

Läderarmband

Smycken är en uppskattad present både av män och kvinnor även om du såklart behöver anpassa modellen. Ett snyggt läderarmband till din man eller ett fint halsband i äkta silver till frugan kommer med största sannolikhet att bli en omtyckt present.

Vad kallas 20 årig bröllopsdag?

Alla bröllopsdagar har ett speciellt namn och 20 årig bröllopsdag kallas för porslinsbröllop. Många par tycker det är roligt att köpa en present som på något sätt kan kopplas ihop med namnet på den bröllopsdag ni firar. Just porslinsbröllops är en tacksam bröllopsdag eftersom det finns mycket fint porslin du kan ge bort till din partner.

En rolig present kan vara att köpa en porslinsservis som ni sedan användas varje gång ni firar bröllopsdag och andra festliga högtider tillsammans. På så sätt blir presenten både meningsfull och användbar. Andra tips på bröllopsdagspresent du kan ge bort på ert porslinsbröllops är:

 • Prydnad i porslin
 • Kaffekoppar med bild på er två
 • Ett fint serveringsfat i porslin

Fler tips på presenter till 20 årig bröllopsdag

En fin bröllopsdag present behöver inte vara samma sak som en dyr present. Det viktigaste är att det du ger bort känns genomtänkt och att det faktiskt är något din partner kommer att uppskatta. Något som brukar vara populärt att ge bort i bröllopsdagpresent är en upplevelse. Det kan handla om ett presentkort på SPA eller kanske en rolig aktivitet ni kan göra tillsammans så som champagneprovning?

Vill du satsa lite extra kan du överraska din partner med en weekend i någon romantisk stad tillsammans eller boka in en natt för er tillsammans på stadens hotell. Att spendera tid tillsammans med varandra och faktiskt umgås och få uppskatta varandra är för de allra flesta mycket viktigare än en lyxig present.

20-årig bröllopsdag present till man

Även om många presenter kan ge både till män och kvinnor kan du ofta behöver anpassa det något. Här kommer tips på presenter du kan ge din man när ni firar 20 år som gifta.

 • En ny TV
 • Presentkort med skäggvårdsprodukter
 • En fartfylld upplevelsepresent, exempelvis besök på en racingbana
 • En snygg kostym
 • Läderskor av stiligare modell

20 årig bröllopsdag present till kvinna

Många män upplever det extremt svårt att handla presenter till sin kvinnliga partner. Därför har vi här samlat några tips på presenter som främst riktar sig till kvinnor och som brukar bli uppskattade.

 • Diamantörhängen
 • En lyxig SPA-dag med en väninna
 • Snygg klänning från en känd designer
 • En ny handväska
 • Besök på en riktigt fin restaurang där du betalar

Fira er 20 åriga bröllopsdag

Kanske känns det som att du har stor press på dig att köpa en riktigt bra present för att fira er 20 åriga bröllopsdag. Men för de allra flesta är presenter sekundärt och själva firandet kan vara mycket viktigare. Bestäm tillsammans hur ni vill fira att ni har varit gifta i 20 år. Vill ni ha ett intimt firande med bara ni två eller vill ni kanske hellre slå på stort och ordna en riktigt stor fest där ni bjuder in både familj och vänner? Det finns inget rätt eller fel sätt att fira en bröllopsdag på, utan det viktigaste är att ni både tycker att det känns bra.