Tips på 15-årig bröllopsdag present

15 år som gifta är riktigt bra åstadkommit. Inte alla par tar sig så här långt och självklart ska ni fira denna milstolpe i ert äktenskap. 15 årig bröllopsdag kallas för kristallbröllop, något väldigt fint och värdefullt med andra ord – precis som ert äktenskap.

Men vi har full förståelse att det kan vara svårt att komma på en bra present att ge sin käresta. Därför ger vi dig är 15 riktigt bra tips på presenter, förhoppningsvis ska någon av dem kännas rätt för din partner. Om inte annat ger vi i slutet också några fler tips på vad du bör tänka på när väljer present.

Ge bort ett smycke

15 Presenttips till 15 årig bröllopsdag

Priser & lagerstatus i samarbete med PriceRunner

1. Smycken

Örhängen

Smycken är aldrig fel att ge i present till en partner. Både män och kvinnor kan uppskatta att få smycken i present på bröllopsdagen. De här häftiga örhängena blir en riktigt bra present till din fru på er 15 åriga bröllopsdag.

2. Sängkläder

Sängkläder

Finns det något härligare än att bädda ner sig i sängen med riktigt lyxiga sängkläder. De här sängkläderna i satin kommer både din partner och du njuta av, och förhoppningsvis vilja spendera mer tid i sängen tack vare.

3. Smart watch

Smart watch

En klocka är en fin present, men idag är det många som använder en smart watch istället för en traditionell klocka. Så varför inte överraska din partner med en Apple Watch med många smidiga funktioner?

4. Kristallvas

kristallvas

Det kan vara roligt att ge bort något på temat kristall när ni firar kristallbröllop. Den här fina kristallvasen (självklart med en bukett blommor i) är därför en rolig present när ni firar 15 årig bröllopsdag.

5. Parfym

Parfym

En parfym är oftast ett säkert kort när det kommer till presenter. Och det finns inget fel med att ge bort något som man vet med säkerhet kommer att gå hem, presenter behöver inte alltid vara så innovativa.

6. Laptopväska

Laptopväska

En bra present behöver inte vara något romantiskt utan en praktisk present kan bli precis lika uppskattat. En snygg laptopväska som din partner kan ta till jobbet kan vara något att fundera över att gå i present.

7. Presentkorg med hudvård

Hudvård

Sätt ihop en presentkorg med din kärestas favoritprodukter när det kommer till hudvård. Det här är en present som passar precis lika bra till män som till kvinnor.

8. Giftset

Giftset

Tycker du det är svårt att sätta ihop en egen presentkorg kan du istället köpa ett färdigt giftset. Det här härliga setet från Rituals innehåller hudvård, men också ett doftljus som luktar riktigt härligt.

9. Pyjamas

Pyjamas

Med en pyjamas av riktigt bra kvalitet kommer din partner att kunna få en god natts sömn. Men en skön pyjamas är också härlig att skrutta runt med där hemma en ledig söndag.

10. Fina glas

Vinglas

En uppsättning med fina glas är en trevlig present att ge bort på er 15 åriga bröllopsdag. Varför inte köpa en fin flaska vin också så att ni kan inviga de fina vinglasen omedelbart, och skåla för er bröllopsdag.

11. Rakapparat

Rakapparat

Har din make helskägg är det här kanske inte rätt present. Men tycker din man om att hålla skägget rakat kan en rakapparat varje en bra bröllopspresent. En sådan sak han själv kanske inte unnar sig?

12. Lock/plattång

Locktång

Är det till din fru du letar present kan en locktång passa bättre. Men den kan hon enkelt fixa fina frisyrer både till fest och till vardags. Komplettera gärna med lite stylingprodukter.

13. Kaffekopp

Kaffekopp

Är det inte bara ert äktenskap som är 15 år gammalt utan även era kaffekoppar? Äktenskapet håller uppenbarligen fortfarande, men kopparna är nog dags att byta ut i så fall vid det här laget.

14. Morgonrock

Morgonrock

Myspresenter är verkligen de bästa presenterna. En mysig morgonrock passar precis lika bra till en man som en kvinna. Eller varför inte köpa varsin likadant så att ni kan matcha varandra.

15. Digital fotoram

Digital fotoram

Vad kan vara mer romantiskt än att köpa en digital fotoram som du fyller med bilder från ert liv ni hittills har delat med varandra? Din partner kommer definitivt fälla en lyckotår eller två av den här fina och personliga presenten.

Vad kallas 15 årig bröllopsdag?

15 årig bröllopsdagas kallas för kristallbröllop. Ett väldigt tacksamt tema att köpa presenter på för den som vill göra det. Du kan exempelvis köpa ett smycke till din käraste med en kristall i. Men andra saker du kan köpa är:

 • Ljusstakar av kristall
 • Kristallvas
 • Graverad kristall med en bild på er i
 • Dekorationsfigurer av kristall

Ge bort en upplevelse i present på 15 årig bröllopsdag

Är ni ett sådant par som tycker det känns tråkigt att ge saker till varandra i bröllopspresent kanske en upplevelse är ett bättre alternativ. Välj om du vill ge en upplevelse som är exklusiv för din partner, eller om du snarare vill ge bort en upplevelse ni kan dela tillsammans.

Upplevelsepresent på 15 årig bröllopsdag till maka:

 • Besök på ett SPA
 • Ansiktsbehandling
 • Presentkort till en frisör
 • Manikyr/pedikyr

Upplevelsepresent på 15 årig bröllopsdag till make:

 • Besök till en barberare
 • Ölprovning
 • Massage
 • Prova-på-flygning

Tips på firande av er 15 åriga bröllopsdag

Att ge varandra, oavsett om det är en fysisk present eller upplevelse är förstås roligt, men ännu viktigare är kanske själva firandet. 15 år som gifta är verkligen något som är värt att fira! Men hur ni väljer att fira det är förstås upp till er. Kanske vill ni fixa en fest där ni bjuder in nära och kära till att fira er stora dag tillsammans med er. Eller så vill ni ha ett lite enklare firande, en fin middag där hemma bara för er två.

Ingenting är rätt eller fel utan det är ni själva som bestämmer hur ni vill fira er stora dag.