10 årig bröllopsdag present tips

Tips på 10-årig bröllopsdag present

Att fira 10 årig bröllopsdag är en riktig milstolpe för många. Ni har nu varit gifta i ett helt decennium, något som verkligen är värt att fira. De flesta äkta makar brukar ge varandra en liten present eller fira tillsammans på något sätt varje bröllopsdag. Men nu när ni har varit gifta i 10 år kanske du känner att du vill lägga ännu mer krut på firandet och en present till din partner?

Vi har full förståelse för att det kan kännas riktigt knepigt att komma på vad du ska ge i present. Troligtvis vill du ge något som känns personligt men också lite extra lyxigt. På denna sida listar vi därför presenter som vi vet är populära och uppskattade av många!

Ge bort en upplevelse via upplevelse.com

18 Presenttips till 10 årig bröllopsdag

När det kommer till er 10 års bröllopsdag förstår vi om du vill satsa lite extra på en bröllopsdag present till din partner. Det behöver inte alltid handla om att presenten ska kosta mycket pengar, men många vill ändå ge bort något mer än en chokladask och en bukettrosor den här dagen. Här får typ våra nio bästa tips på 10 årig bröllopsdag present.

Om inte något av våra tips känns rätt för dig, kanske de ändå kan vara inspiration så att du kommer på en ännu bättre present att ge bort när ni firar tio års bröllopsdag. Längre ner i artikeln kommer du även hitta förslag på hur ni kan fira en 10 årig bröllopsdag, allt handlar ju faktiskt inte om presenter.

1. Smycken

Halsband

Du kanske har gett bort smycken förut till din partner, men har du gett bort något med äkta diamanter i? Är diamanter något som inte passar din parters stil kanske ett halsband i äkta guld eller ett armband med en fin ädelsten vara ett alternativ?

2. Digital fotoram

Digital fotoram

Vad kan vara mer romantiskt än att köpa en digital fotoram som du fyller med bilder från ert liv ni hittills har delat med varandra? Din partner kommer definitivt fälla en lyckotår eller två av den här fina och personliga presenten.

3. Vin/vattenkaraff

Vinkaraff

En riktigt lyxig vatten- eller vinkaraff kan bli en uppskattad present. Kanske kan ni ha som tradition att endast ta fram den vid speciella tillfällen som ni vill fira tillsammans, som exempelvis varje bröllopsdag?

4. Laptop

laptop

Är din partner i behov av en ny datorn men inte har tagit sig i kragen för att köpa en? Varför inte överraska med en ny på er 10 åriga bröllopsdag? Det kan så klart vara bra att luska i vilken modell din partner helst vill ha.

5. Elcykel

Elcykel

Pendlar din partner till jobbet med en cykel? Elcyklar har blivit riktigt populärt de senaste åren och det är ett perfekt sätt att slippa köra bil så ofta, men göra transporten lite enklare än med en vanlig cykel.

6. SPA-bad

Spa-bad

Om ni bor i hus och har en trädgård, eller ett fritidshus med trädgård kan ett SPA-bad eller en badtunna vara en riktig lyx. En present som ni båda kan njuta av och ha många härliga stunder i tillsammans. Det finns även bubbelbadkar till badrummet.

7. Presentkorg

Hudvård

Köp en fin korg och fyll den med SPA- eller hudvårdsprodukter som du vet att din partner älskar. Den här presenten passar precis lika bra till honom som till henne, variera bara innehållet i korgen. Kanske produkter ni kan använda tillsammans?

8. Hammock

Hammock

Köp en hammock eller annan utomhusmöbler till trädgården där din partner kan ligga och koppla av på egen hand. Eller där ni tillsammans kan sitta och njuta och prata om vad ni vill göra de kommande 10 åren tillsammans.

9. Smartwatch

Smartwatch

Med en smart watch kan din partner få upp alla telefonens notiser direkt på armen. Men det blir också lättare att ha koll på fysisk aktivitet, sömn och annat kopplat till hälsa. Samt att man självklart kan se vad klockan är.

10. Fina glas

Vinglas

Överraska din partner med en uppsättning fina glas. Det kan vara vardagsglas men också två fina vinglas eller champagneglas som du låter gravera in era namn i. Något ni sedan kan skåla med varje gång ni firar bröllopsdag.

11. Kaffemaskin

Kaffemaskin

Tänk vad glad din partner kommer att bli av att vakna upp varje morgon och endast vara en knapptryckning ifrån en god kopp kaffe. Satsa på en helautomatisk kaffemaskin som maler bönorna och ger alldeles färskt kaffe.

12. Lock/plattång

Locktång

Gör din fru glad med en ny lock- eller plattång, gärna av ett lite exklusivare märke. De märken som frisörerna själva använder ger ett bättre resultat, och hon slipper stå framför spegel och bli sur på håret.

13. Mobiltelefon

Mobiltelefon

Har din partner gått runt med sprucken skärm på sin telefon, eller har en alldeles för gammal och långsam telefon? I så fall kommer du troligtvis göra din partner glad om du köper en ny telefon när ni firar 10 år som gifta.

14. Robotgräsklippare

Robotgräsklippare

Om ni bor i hus eller har ett fritidshus har ni säkert koll på att klippa gräsmattan är en evighetssyssla under vår och sommar. Köp en robotgräsklippare till din partner så får ni istället mer tid att ägna er åt varandra.

15. Morgonrock

Morgonrock

Köp matchande morgonrockar till dig och din partner på er 10 åriga bröllopsdag. Tänk va mysigt att få dra på dig en morgonrock en ledig dag och bara njuta och äta frukost länge tillsammans. Välj en morgonrock i ett riktigt skönt material.

16. VR-glasögon

VR-glasögon

VR-glasögon är verkligen inte endast för tekniknördar, utan något som alla kan ha riktigt kul med. Det här blir en rolig underhållning för hela familjen och ni behöver aldrig fundera på vad ni ska göra en regnig höstkväll.

17. Gjutjärnsgryta

Gjutjärnsgryta

Om din partner tycker om att laga mat kan en uppskattad present vara något till köket. En rejäl gjutjärnsgryta håller länge och är riktigt härlig att laga mat i. Speciellt goda långkok som ni sedan kan äta tillsammans.

18. Massagpistol

Massagepistol

En massagepistol kan antingen användas på sig själv eller så kan du använda den på din partner som en mysig stund. Massagepistolen är effektiv för att lösa upp knutor och få spända muskler att slappna av.

Vad kallas 10 årig bröllopsdag?

Varje bröllopsdag har ett särskilt namn och 10 årig bröllopsdag kallas för tennbröllop. Många tycker det är kul att köpa en present som har anknytning till namnet på just den bröllopsdagen ni firar. Här kommer därför tips på bröllopsdagspresent du kan ge bort på ert tennbröllop:

 • Inredning från Svenskt Tenn
 • Smycke i tenn
 • Ölstop i tenn
 • Tenn som ni tillsammans kan smälta ner och sia er framtid i

Andra presenter till bröllopsdag 10 år

Det finns så klart väldigt mycket annat du kan ge din partner i present när ni firar 10 år bröllopsdag. Många gillar att överraska sin partner med en resa eller en annan upplevelse. Varför inte gå på SPA-tillsammans och få en parmassage? Eller helt enkelt en kväll och hotellövernattning tillsammans där någon annan får vara hemma och passar barnen? För de allra flesta är det viktigaste att visa uppskattning åt varandra och att faktiskt få tid tillsammans. Presenterna är en del av det, men är oftast sekundärt.

10-årig bröllopsdag present till man

Självklart kommer det variera något vad du ger till en man i present och vad du ger till en kvinna. Här kommer några tips som främst passar att ge till en man:

 • Besök hos en barberare som tar hand om skägget
 • Ett nytt TV-spel
 • En riktigt snygg kostym eller kavaj
 • Upplevelsepresent där han får prova på att köra Formel1

10 årig bröllopsdag present till kvinna

Letar du istället bröllopsdagspresent till din fru och har känslan av att kvinnor är omöjliga att handla till? Oroa dig inte, här får du några extra tips som din partner med största sannolikhet kommer att uppskatta:

 • Ett riktigt vackert smycke
 • Presentkort till en riktigt duktig frisör (exempelvis Björn Axén)
 • Vackra ljusstakar
 • En kashmirtröja

Så kan ni fira 10-årig bröllopsdag

Presenter är en sak, men det allra viktigaste är att ni faktiskt firar tillsammans. Det finns massor med mysiga saker ni kan göra tillsammans och kom ihåg att det allra viktigaste är att ni faktiskt får vara tillsammans. Ni kan välja att fira bara ni två tillsammans med en mysig middag och kanske en hotellövernattning. Men en del att det är roligt att fira denna dagen med alla nära och kära. Så varför inte ställa till med en 10 årig bröllopsdag fest? Bjud in alla ni tycker om och håller kära och fira ordentligt att kärleken håller sig vid liv.

Vill du ge något som känns riktigt personligt och känner dig modig kan du skriva en egen 10 årig bröllopsdag dikt som du läser upp för din partner. Det kanske känns läskigt, men det kommer verkligen vara ett minne för livet!