Bröllopsdagspresent 2024

När ett par firar bröllopsdag är det vanligt att ge varandra en present. Här finns inga regler gällande om det ska vara en stor eller liten present, utan alla par sätter upp sina egna traditioner för hur de väljer att fira bröllopsdag. Men som alltid kan det vara svårt att komma på vad man ska köpa i present. Därför har vi här satt ihop nio tips på bra bröllopsdagspresenter.

De flesta uppskattar att få en present som är personlig och symboliserar äktenskapet snarare än något dyrt men som inte har någon betydelse. Fundera på händelser ni har varit med om under året och på vad din partner tycker om när du väljer present till er bröllopsdag.

Nedan hittar du flera uppskattade presenter till bröllopsdagen som vi hoppas ger dig inspiration! 

Ge bort ett smycke

9 tips på bra presenter till bröllopsdag

Här nedan har vi listat nio presenter som ofta blir mycket uppskattade bröllopsdagspresenter. Den första bröllopsdagen är förstår något riktigt stort att fira och många väljer då att köpa en lite dyrare och finare present. Detsamma gäller vid köp av present till jämna bröllopsdagar, så som 10 års bröllopsdag eller 20 års bröllopsdag.

I samarbete med PriceRunner

1. Smycken

Örhängen

Smycken är en omtyckt bröllopsdagspresent. De allra flesta uppskattar smycken, men det gäller förstås att hitta något som du vet att din partner kommer trivas i och vilja bära.

2. Parfym

Escada

Parfym är något de flesta av oss använder. Överraska din partner med en flaska av favoritparfymen som börjar att ta slut eller en helt ny sort som du tror kommer att uppskattas. Gärna med en fin flaska.

3. Uppläggningsfat

Uppläggningsfat

En bröllopspresent som ni båda kan njuta av i hemmet. Ett fint uppläggningsfat eller serveringsfat som ni kan ta fram när som helst när ni vill duka upp en finare middag tillsammans under året.

4. Spelkonsol

Spelkonsol

Har du en partner som älskar tv-spel samtidigt som du vill slå på stort när det gäller bröllopsdagspresent kan en spelkonsol vara ett bra tips. En lite dyrare bröllopsdagspresent.

5. Pyjamas

Pyjamas

Vem gillar inte en ny och härlig pyjamas? En bröllopsdagspresent som garanterat kommer att uppskattas av både män och kvinnor. Sats på en riktigt mjuk flanellpyjamas.

6. Mobiltelefon

Mobiltelefon

Om din partner har gått om pratat om att mobiltelefonen skulle behöva uppgraderas är det en perfekt present till en bröllopsdag. Vi garanterar att din partner kommer uppskatta gåvan.

7. Ljusstake

Ljusstake cobra

Ytterligare en present till er bröllopsdag som ni båda kommer att kunna njuta av. En fin ljusstake som passar bra i ert gemensamma hem och som kan höja mysfaktorn under mörka kvällar.

8. Trädgårdsredskap

Trädgårdsredskap

Har ni en trädgård som ni gillar att ta hand om kan ett nytt trädgårdsredskap bli en mycket uppskattad bröllopsdagspresent. Välj gärna ett redskap du vet att din partner gått och suktat över en längre tid.

9. Hudvårdsprodukter

Peeling

Idag är ofta både män och kvinnor intresserad av hudvård. Varför inte fylla på badrumsskåpet med din älsklings favoritprodukter? En present till er bröllopsdag som kommer uppskattas.

Hitta present till bröllopsdag

En bröllopsdag är en fin dag och är värd att fira varje år. Tradition är att paret ger varandra en present och har ett litet firande tillsammans. De nio presenter vi har tipsat om här ovanför passar bra både till man och kvinna. Men det finns även många tips på present att ge när ni ska fira bröllopsdag som passar mer för antingen kvinnor eller män.

Bröllopsdag present kvinna

När du ska hitta en bröllopsdag present till din fru gäller det förstås att du har koll på vad hon gillar. Det är långt ifrån alla kvinnor som uppskattar hudvård, klänningar eller ett halsband. Kanske skulle din fru mer uppskatta en bok, en upplevelse eller kanske PT-timmar på gymmet? Var kreativ och framför allt var uppmärksam på vad din fru har pratat om den senaste tiden, kanske finns svaret på vad du ska köpa där.

Tips på present till en kvinna på bröllopsdag är:

 • Parfym
 • Smycken
 • Kläder eller presentkort på kläder
 • SPA weekend
 • Blommor
 • Restaurangbesök eller en hemlagad middag

Bröllopsdag present man

När du ska hitta en present till din make på er bröllopsdag gäller förstås samma sak som ovan, det gäller att du har koll på vad din partner faktiskt tycker om. Även om det varierar kraftigt är det vanligt att män inte är lika bra på att köpa vissa produkter till sig själva som kvinnor, men som de faktiskt skulle uppskatta. En sådan present kan vara ett bra tips när ni ska fira bröllopsdag.

Tips på present till en man på bröllopsdag är:

 • Hudvårdsprodukter
 • Skäggolja
 • TV- eller datorspel
 • Kalsonger/strumpor
 • Snygg necessär
 • Ölbryggningsset

Fira er bröllopsdag

Det viktigaste är förstås att ni faktiskt uppmärksammar er bröllopsdag och på något sätt firar den tillsammans. Presenter är ett uppskattat inslag men är inte det viktigaste. Ett kort på er bröllopsdag med några fina ord tillsammans med en blomma kan räcka mycket bra. Exakt hur ni vill göra bestämmer enbart ni själva. Kanske är det viktigare för er att spara pengar till att boka en gemensam semester än att köpa en bröllopsdagspresent.

Vilken bröllopsdag är det?

Varje bröllopsdag har ett namn, exempelvis 1 år är bomullsbröllops, 2 år är pappersbröllop, 10 år är tennbröllop och 50 år är guldbröllop. Många par väljer att ha en tradition där man köper en present som passar bra till namnet på den bröllopsdag ni firar. En present till tenn bröllopsdag kan exempelvis vara en fin ljusstake tillverkad i just tenn.

Vissa år kan helt klart vara svårare än andra att komma på en bra och passande bröllopsdagspresent. Det gäller att vara kreativ och komma på något inom temat som du tror att din partner också kommer gilla och ha användning för.