40 årig bröllopsdag present tips

Tips på 40-årig bröllopsdag present

Långt ifrån alla får den stora äran att fira 40 årig bröllopsdag tillsammans med sin partner. Det här är någonting som verkligen är värt att fira!

Självklart är det själva firandet som är det viktigaste. Men ett rubinbröllop förtjänar helt klart även en riktigt fin present enligt oss. Vi tycker inte att det enbart är paret som ska köpa en present till varandra. Utan har du några närstående, kanske dina föräldrar, som har varit gifta i 40 år så ska du absolut ge dem en present för att fira detta!

Har du svårt att komma på en passande present? Här får du 12 riktigt bra tips.

Blombud – Vackra torkade buketter

Beställ blombud

12 tips på present till 40 årig bröllopsdag

Det kan förstås vara svårt att komma på vad du ska köpa i bröllopsdag present till ett par som firar 40 år som gifta eller till din partner på er 40 åriga bröllopsdag. Ett par som har hunnit vara gifta i 40 år har uppenbarligen också hunnit med några år i livet. Det kan då kännas som att de redan har allt man kan tänkas behövas. Men kom ihåg – en present behöver inte bara något man behöver, utan bör snarare vara någonting som man vill ha!

1. Smycken

Örhängen

I samarbete med PriceRunner

Med smycken i present kan det aldrig gå fel. Eftersom en 40 årig bröllopsdag är så pass stor milstolpe vill du förmodligen satsa på lite mer exklusiva smycken. Som dessa örhängen från Efva Attling.

2. Dricksglas

Dricksglas

I samarbete med PriceRunner

Dricksglas har förmodligen de flesta redan. Men dricksglas från Kosta Boda, designade av Ernst Billgren har är en helt annan sak! Dessa glas ger en riktigt lyxig känsla även till vardags.

3. Armbandsur

Armbandsur

I samarbete med PriceRunner

Alla behöver vi ha koll på tiden. Ett riktigt snygg armbandsur är en trevlig present på en 40 årig bröllopsdag. Den här klockan från Michael Kors kommer din maka att älska.

4. Parfym

Parfym

Alla gillar att lukta gott och därför är en parfym ett säkert kort. Välj om du vill fylla på badrumsskåpet med din kärestas favoritparfym eller överraska med en ny variant som kan bli en favorit.

5. Kaffekopp

Kaffekopp

Morgonkaffet smakar alltid gott, men att få dricka det ur en klassisk Iittala kopp gör att det smakar ännu godare. De här kopparna är riktiga klassiker som är tåliga nog för vardagsanvändning.

6. Kaffemaskin

Kaffemaskin

Morgonkaffet ska såklart också vara enkelt att göra. Tänk vad härligt att med endast en knapptryckning få en kopp kaffe från nymalda bönor. Det här är en perfekt present på rubinbröllopet.

7. Pyjamas

Pyjamas

Ska du köpa en present till ett par som firar 40 årig bröllopsdag? Köp matchande pyjamasar av riktigt bra kvalitet. Nog förtjänar de allt att få skrutta runt i hemmet och mysa lite på morgonen.

8. Hammock

Hammock

Bor ni i hus eller har ni kanske en sommarstuga? Varför inte överraska din partner med en härlig hammock på er 40 åriga bröllopsdag? Riktigt avkopplande trädgårdsmöbel!

9. Ljusstake

Ljusstake

Tända ljus är riktigt mysigt, och snygga ljusstakar gör stor skillnad i hemmet. De här klassikerna från Orrefors tycker de flesta om. Perfekta att ge bort då de passar i så gott som alla hem.

Vad kallas 40 årig bröllopsdag?

40 årig bröllopsdag kallas även för rubinbröllop. En rubin är en mycket värdefull ädelsten och ett äktenskap som har hållit i 40 år är minst lika värdefullt. Många tycker om att köpa presenter på det temat som bröllopsdagen heter. När det kommer till rubinbröllop så är det troligtvis smycken du kommer att vilja köpa om du vill satsa på någonting med rubin. Ett fint halsband eller fina örhängen med en rubin i kan bli en uppskattad present.

Vill du hitta något att ge i 40 årig bröllopspresent till en man på temat rubin kan manschettknappar med vackra rubiner i vara ett bra tips.

Upplevelsepresent i 40 årig bröllopsdag

En present till en 40 årig bröllopsdag behöver såklart inte vara en fysisk sak. Kanske är du bjuden på fest hos paret men känner att det är svårt att hitta någonting som de inte redan heller som du tycker passar dem helt enkelt. Då kan det istället vara trevligt att gå bort en upplevelse. Ett par som firar 40 år som gifta bör vara åtminstone i 60 års ålder. Kanske har de redan gått i pension och har all tid i världen för upplevelser!

Idag är de flesta i den här åldern fortfarande i väldigt bra form, och kanske är de redo för riktigt äventyrliga upplevelser. Vem har sagt att en 60 – 70 åring inte kan hoppa fallskärm?

Men även om mottagaren av presenten inte är så äventyrlig, finns det många andra upplevelsepresenter att ge bort. Några förslag är:

  • Champagneprovning
  • Stadsvandring
  • Afternoon Tea
  • SPA-besök
  • Teater- eller musikalbiljetter

Så kan ni fira er 40 åriga bröllopsdag

Hur ni vill fira er bröllopsdag bestämmer ni förstås själva – här finns inget rätt eller fel. Men söker ni tips – ska ni ändå få några här. De flesta som har hållit ihop så här länge brukar ha hunnit samla på sig en stor familj. Varför inte bjuda in hela familjen på ett firande? Tycker ni om fest är det här ett perfekt tillfälle att slå på stort. Men det går självklart även att fira tillsammans med en härlig middag.

Känner ni istället att den här dagen är till bara för er – då kan ni helt klart skippa att bjuda in andra personer! Varför inte fly hemmet ett tag och checka in på ett lyxigt hotell tillsammans över en natt? Kanske ett SPA-hotell där ni verkligen kan koppla av, njuta och bara få ro om varandra.